A fügekaktusz és a magas vérnyomás

Ha magas vérnyomásban szenvedünk, akkor orvosunk bizonyára valamilyen vérnyomás csökkentőt ír fel a számunkra. Azonban ezek a gyógyszerek nem éppen a legegészségesebbek, így fontos, hogy valamilyen természetes gyógymóddal egészítsük ki. Erre pedig tökéletes megoldás a fügekaktusz, amit étrend kiegészítőként használva, normalizálhatjuk a vérnyomást. Persze a vérnyomás normalizálásához szükség van egy egészséges táplálkozás követésére is.
 

fügekaktusz

Nátrium

A fügekaktusz csészénként csak 18 mg nátriumot tartalmaznak, az pedig köztudott, hogy az alacsony nátriumtartalmú étrend csökkenti a vérnyomást. Egy magas vérnyomásban szenvedő egyénnek naponta maximum 1500 mg nátriumot szabad fogyasztania, állítja az US Department of Health and Human Service. Azonban fontos figyelni, hogy csak olyan fügekaktusz kiegészítőt vásároljunk, ami nem tartalmaz hozzáadott sót, mert ez növeli nátriumtartalmát.
 

Kálium

Minden csésze fügekaktuszban 221 mg káliumot találunk, ami körülbelül 5%-a a napi ajánlott bevitelnek. A kálium egy olyan elektrolit, ami képes szabályozni a vérnyomást. A természetes forrásból bevitt kálium mennyiségét - így a halakból, gyümölcsökből, tejtermékekből és zöldségekből - kiválóan megemeli a fügekaktusz fogyasztása. A fügekaktusznak nincs ugyan olyan magas káliumtartalma, mint más zöldségeknek, például a főtt spenótnak (400 mg kálium) vagy a paradicsompürének (664 mg), de mégis kiváló forrása ennek a fontos anyagnak.
 

Súlykontroll

A túlsúly is nagyban hozzájárul a magas vérnyomáshoz, viszont a fügekaktusz kiválóan képes a testsúlyt is szabályozni. A fügekaktusz mindösszesen 14 kalóriát tartalmaz, így anélkül képes eltelíteni, hogy súlygyarapodást idézne elő. Semmilyen ételhez nem ad plusz extra kalóriákat, így bárki bármikor fogyaszthatja.
 

Egyéb tápanyagok

A fügekaktusz csészénként 1,9 gramm élelmi rostot tartalmaz, ami A Linus Pauling Intézet szerint szintén kiválóan csökkenti a vérnyomást. A növény 141 mg kalciumot tartalmaz, ami a napi irányadó érték 14%-ának felel meg, így segítségével a kalciumhiányból fakadó magas vérnyomást is kezelhetjük.

 

Fügekaktusz kivonat diétához

Caleido Fügekaktusz +Prebiotikum kapszula 60db

Caleido Fügekaktusz + Prebiotikum kapszula 60db

Az immunrendszer erősítésére és a másnaposság tüneteinek kivédésére. 

Ár: 3725 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!