A fügekaktusz szerepe a fogyókúrában

 A fügekaktusz a kaktuszok családjába tartozik és Mexikóban valamint az Egyesült Államok délnyugati régióiban, Olaszországban, Spanyolországban és Dél-Afrikában őshonos. A különböző őslakos népek a történelem során a fügekaktuszt gyógynövényként használták fel. Ma már étrend kiegészítőként és súlycsökkentő készítményként árusítják leginkább. 
 

fügekaktusz

Tápértéke

Az Encyclopedia of Natural Medicine könyvből megtudhatjuk, hogy a fügekaktusz nagy mennyiségben tartalmaz olyan létfontosságú vitaminokat, mint a B1-, B2-, B3- és C-vitamin. ezenkívül a fügekaktusz 10 különböző aminosavat is tartalmaz, valamint jó forrása mind az oldható, mind az oldhatatlan rostoknak. Magas rosttartalma segít megmagyarázni számos egészségügyi előnyét is.  A gyártók elsősorban a fügekaktuszt olyan gyógynövényként értékesítik, ami segít a fogyásban. Magas rosttartalma miatt segít csökkenteni az étvágyat és csökkenti a zsír mennyiségét a szervezetben. Ezenfelül segíti szervezetünket a zsírbontásban és annak kiválasztásában. Magas aminosavtartalma segít, hogy a folyadék mennyisége a szövetekből a véráramba kerüljön, így csökken a cellulit mennyisége és megszűnik a folyadékvisszatartás.
 

Metabolikus előnyei

A fügekaktusz aminosavai energiát biztosítanak a számunkra és csökkentik a fáradságot. Továbbá a fügekaktusz pozitív irányba befolyásolja a vércukor szintet és erősíti a máj és a hasnyálmirigy funkcióit. A sejteket ösztönzi arra, hogy képesek legyenek felhasználni az inzulint. Továbbá a fügekaktusz lassítja a szénhidrátok emésztését, így maga az inzulinigény is csökken.


A koleszterin

A fügekaktusznak koleszterinszint-csökkentő tulajdonságai is ismertek. Az aminosavak, a rostok és a B3-vitamin segít csökkenteni a teljes koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a rossz koleszterin szintjét is. Lebontja a szervezetben felhalmozódott zsírt és megakadályozza, hogy a felesleges vércukor zsírrá alakuljon. 

 

Fügekaktusz kivonat diétához

Caleido Fügekaktusz +Prebiotikum kapszula 60db

Caleido Fügekaktusz + Prebiotikum kapszula 60db

Az immunrendszer erősítésére és a másnaposság tüneteinek kivédésére. 

Ár: 3725 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!